Son 142 yılın en sıcak ayı!

Son 142 yılın en sıcak ayı!

Geçtiğimiz Temmuz, kuzey yarımkürede ay ortalamasının 1,54 derece üzerine çıkarak 142 yılın rekorunu kırdı. Uzmanlar “Bu durum, iklim değişikliğinin yıkıcı göstergelerindne biri” uyarısında bulundu.

Küresel ısınma, yüzünü günden güne daha çok gösteriyor. Geçen temmuz, küresel çapta 20. yüzyılın ortalamasının 0,93 derece üzerine çıkarak kayıtlara giren en sıcak ay oldu. Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesinin (NOAA) yayımladığı küresel verilere göre, kuzey yarımkürede temmuz sıcaklıkları, ay ortalamasının 1,54 derece üzerine çıkarak 1879 yılından sonra 142 yılın rekorunu kırdı.

ÖNLEM ALINMAZSA 2 DERECE BARAJI AŞILACAK

Temmuzda Asya kayıtlara geçen en sıcak ayını yaşarken, Avrupa'da temmuz sıcaklığı 2018 yılının gerisinde kalarak ikinci oldu. Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi yöneticisi Rick Spinrad, temmuzun genellikle yılın en sıcak ayı olduğunu belirterek, "Ancak bu rekor, iklim değişikliğinin dünyayı soktuğu rahatsız edici ve yıkıcı göstergelerinden biri oldu" değerlendirmesinde bulundu. Kurum, aylık raporlarının Birleşmiş Milletler bünyesindeki Hükümetler Arası İklim Değişikliği Paneli'nin (IPCC) raporunda, önlem alınmadığı takdirde 21. yüzyılda 2 derecelik küresel ısınmanın aşılacağı konusunda uyarıda bulunulmuştu.

SADECE ABD’DE 3 MİLYON DÖNÜM KÜL OLDU!

Öte yandan, ABD, uzmanların iklim şartlarının yol açtığı sıcaklık ve kuraklığa bağladığı orman yangınlarıyla mücadele ediyor. ABD Ulusal Kurumlar Arası Yangın Merkezi, bu yılın başından beri ülke genelinde çıkan 37 binden fazla yangında 3 milyon dönümü aşkın alanın kül olduğunu açıklamıştı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz