Slovak başbakanından kriz çıkaran gaf: "Aşı karşılığı Ukrayna topraklarını vadettim!"

Slovak başbakanından kriz çıkaran gaf: "Aşı karşılığı Ukrayna topraklarını vadettim!"
NotHaber

Slovakya Başbakan Matovic, “Rusya’ya aşı karşılığında Ukrayna’dan toprak vadettim” deyince iki ülke arasında ortam gerildi.

Avrupa’da Koronavirüs Aşısı dağıtımında yaşanan sorunlar ülkeler ve Avrupa Birliği’nde türlü sorunlara sebep olurken diplomatik kriz kimsenin beklemediği şekilde aşıyla ilgili yapılan yersiz bir şaka yüzünden çıktı.

Slovakya Başbakanı Igor Matovic, ilk teslimatının iki gün önce yapıldığı Sputnik V aşısına ilişkin yaptığı şaka yüzünden krize neden oldu. Bir yıl önce başbakanlık koltuğuna oturan başbakan Bir radyo programında yaptığı açıklamada “Rus Sputnik V aşısı karşılığında Ukrayna’nın bir kısmını Rusya’ya vadettim” dedi.

KORÇOK DURUMU KURTARDI

Olayın duyulmasıyla birlikte Ukrayna'dan çok sert tepki geldi. Matoviç'ten derhal özür dilemesi istenirken diplomatik krizin daha fazla büyümemesi için Slovakya Dışişleri Bakanı İvan Korçok devreye girerek başbakan adına hemen özür diledi.

“ZARAR VERDİNİZ” AÇIKLAMASI

Başbakan Matovic, sözlerinin şaka olduğunu ifade etse de, Ukrayna Dışişleri Bakanlığı “Bu yersiz açıklama şaka da olsa iki ülkenin ilişkilerine zarar vermiştir” açıklaması yayınladı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz