Selin bilançosu giderek artıyor

Selin bilançosu giderek artıyor
NotHaber

Almanya’da sel felaketinde ölenlerin sayısı 133’e yükseldi. 1300 kişiden hala haber alınamıyor.Ülkede 100 binden fazla kişi elektriksiz. Bazı kentlerde de polis, boş ev de dükkanları yağmacılara karşı koruyor

Almanya, yakın tarihinin en büyük sel felaketiyle sarsıldı. Son 2 gündür etkili olan sağanak yağış ve seller nedeniyle yaşanan felakette hayatını kaybedenlerin sayısı Almanya'da 133, Belçika ve Hollanda’daki kayıplarla birlikte toplamda 153'e yükseldi. Almanya'da yaklaşık 1300, Belçika'da da 20 kişiden haber alınamıyor. Her iki ülkede de ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Belçika'da sel felaketinde hayatını kaybedenler için 20 Temmuz'da ulusal yas ilan edildi. Hollanda'da da ise, nehirlerdeki su seviyesinin yükselmesi üzerine, ülkenin güneyindeki kent ve kasabalarında on binlerce ev boşaltıldı.

12 ENGELLİ BOĞULARAK ÖLDÜ

Bir köyde özel bakım merkezinde kalan 12 engelli, sel sularında boğularak öldü. Bakım evi yöneticisi, aniden bastıran sağanak ve seller nedeniyle, itfaiyenin binanın boşatılmasını istediğini ancak yan binada bulunan gece bekçisi engellilerin bulunduğu bölüme gidene kadar, suyun giriş çıkışları çoktan kapattığını söyledi.

İÇME SUYU SIKINTISI DA VAR

Eschweiler ve Stolberg şehirlerinde dükkanları yağmalama girişiminde bulunan 5 kişi gözaltına alındı. Yüzlerce polis Perşembe günü terk edilmiş evleri ve işyerlerini yağmadan korumak için görev başındaydı. Almanya'da 100 binden fazla kişi hala elektriksiz. Felaket bölgelerinde içme suyu sorunu da yaşanıyor. Almanya, Belçika ve Hollanda'da sel felaketinin yaşandığı bölgelerde toplu taşıma ve tren seferleri de yapılamıyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz