Sarkozy’ye 3 yıl hapis cezası

Sarkozy’ye 3 yıl hapis cezası
NotHaber

Fransa’nın eski Cumhurbaşkanı; seçime yasa dışı finansman sağlamak, yolsuzluk ve Libya kamu fonlarını gizlemekten 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Fransa Cumhurbaşkanlığı yaptığı 2007-2012 yılları arasında Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girmesine en çok karşı çıkan isimlerden olan Nicolas Sarkozy’nin başı dertte... Yolsuzluk suçlamasıyla yargılanan Fransa eski cumhurbaşkanı suçlu bulundu ve 3 yıl hapis cezası aldı. 2007'de cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasını yürütmek için o zamanki Libya lideri Muammer Kaddafi'den yasa dışı maddi destek aldığı suçlamalarıyla açılan soruşturmada Sarkozy’nin bu iş için özel hat açtığı keşfedilmişti.

KADDAFİ OLAYI İTİRAF ETMİŞTİ

Devrik Libya lideri Kaddafi, 2011’de öldürülmeden kısa süre önce “Sarkozy İçişleri Bakanıyken (2007) bana geldi ve para istedi. Ben de verdim. Sayemde seçimi kazandı” demişti. 2019’da iş insanı Ziad Takieddine de 2006 sonlarında Libya’dan Sarkozy’ye 5 milyon euro getirdiğini öne sürmüştü. İddialar üzerine 2013'te ön soruşturma açılmıştı.

5 YIL SÜREN SORUŞTURMA

Sarkozy için açılan soruşturma 5 yıl gibi uzun bir süreyi kapsarken, “cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasına yasa dışı finansman sağlamak yolsuzluk yapmak ve Libya kamu fonlarını gizlemek” suçlarıyla başbaşa kalmıştı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz