Sahraa Karimi Türkiye’ye teşekkür etti

Sahraa Karimi Türkiye’ye teşekkür etti

Ünlü yönetmen Sahraa Karimi “Bizi öldürmeye geliyorlar” diyerek yaptığı yardım çağrısına karşılıksız kalmayarak sınırı geçmesine yardımcı olan Türkiye’ye teşekkür etti.

Afgan kadın yönetmen Sahraa Kamiri’nin “Bizi öldürmeye geliyorlar” şeklindeki paylaşıma Türkiye kayıtsız kalmadı.

 

KAMİRİ’DEN TÜRKİYE’YE TEŞEKKÜR

Ünlü Afgan sinemacı Sahraa Karimi, Taliban Afganistan'ın başkenti Kabil'e girdiğinde çektiği ve sosyal medyadan paylaştığı videosuyla dünya çapında ses getirmişti. "Bizi öldürmeye geliyorlar" diyerek yaşadığı korkuyu anlatan Karimi, Afganistan dışına çıktığını aktarırken kendisine yardımcı olan Türkiye, Ukrayna ve Slovakya'ya teşekkür etti.

 

BİZİ ÖLDÜRMEYE GELİYORLAR

Sahraa Karimi, Taliban'ın başkent Kabil'e girdiği sırada sosyal medya hesaplarından kentte yaşananlarla ilgili bir bir video paylaşmıştı. Afganistan'da devlet destekli film şirketi Afgan Film'in başına getirilen ilk kadın olan Karimi, Kabil sokaklarında hakim olan dehşet verici havayı dünyayla paylaşırken, "Bizi öldürmeye geliyorlar" demişti.

 

 

HERKES KORKUYOR

Çekya ve Slovakya'da eğitim gören ve 2012 yılında Afganistan'a dönen 35 yaşındaki yönetmen, Instagram hesabından paylaştığı videoyla Taliban'ın girdiği Kabil sokaklarındaki olağanüstü havayı yansıtmıştı. Videoda Karimi'nin "Taliban şehre girdi ve biz kaçıyoruz. Herkes korkuyor" dediği duyuluyordu.

 

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz