Sahibinden covid kapan kedi öldü

Sahibinden covid kapan kedi öldü
NotHaber

İngiltere’de sahibinden virüsü kapan bir kedi, zatürre oldu ve ciddi solunum güçlükleri yaşayarak öldü. Akciğerinde hastalığa neden olan virüs tespit edildi.

 

Koronavirüs salgınıyla birlikte, virüsün hayvanlara etkisi merak ediliyordu. İngiltere’deki bir gelişme, durumun parlak olmadığını gözler önüne serdi. Mirror gazetesinin haberine göre, İngiltere’nin ismi açıklanmayan bir kentinde bir evcil Kedi Kovid-19 enfeksiyonu nedeniyle öldü. 4 aylık Ragdoll cinsi kedi, sahibinden virüsü kaptıktan sonra zatürre oldu. Ciddi solunum güçlüğü yaşayan hayvan, iyileşemeyecek kadar kötüleşince veterinerler tarafından uyutuldu.

11 AY SONRA VİRÜSÜ ATLATTI

Ölümünden sonra yapılan incelemede kedinin akciğerinde koronavirüse yol açan SARS-CoV-2 ve viral zatürre olduğu görüldü. Bilim insanlarına göre bu vaka Birleşik Krallık'ta virüs yüzünden ölen ilk evcil hayvan  ve virüsün insandan hayvana geçişinin de ispatı. Öte yandan insandan hayvana bulaşan Kovid-19'la ilgili bir vaka da Glasgow Üniversitesi tarafından bildirildi. 6 yaşında bir Siyam kedisi geçtiğimiz mayıs ayında sahibinden hastalığı kaptı ancak hafif semptomlarla atlatarak sağlığına kavuştu.

HAYVANDAN İNSANA BULAŞIYOR MU?

Hayvanların insanlardan virüsü kaptığı kesinleşirken, hastalığı yayıp yaymadıklarına dair yeterli kanıt bulunmuyor. Dünyada testi pozitif çıkan hayvanları karantina altına alma sistemi de çeşitli ülkelerde başlamış durumda.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz