Rusya’dan "Navalni" misillemesi geliyor

Rusya’dan "Navalni" misillemesi geliyor
NotHaber

Navalni’nin zehirlenmesi ve tutuklanması gerekçesiyle Rusya’ya yaptırım kararı alan ABD’ye Moskova’dan “Aynı şekilde cevap vereceğiz” yanıtı verildi.

Rus muhalif Aleksey Navalni’nin zehirlenmesi ve tutuklanmasıyla ilgili Rusya'dan 7 yetkili ve 14 kuruluşa yaptırım uygulama kararı alan ABD’ye misilleme geliyor. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, yaptırım kararlarına mütekabiliyet ilkesine göre cevap vereceklerini bildirdi.

“Avrupa Birliği ile düet yaparak Moskova’yı cezalandırmak için düşmanca Rus karşıtı saldırı”başlattığını öne süren Zaharova, Beyaz Saray’ın dış düşman imajı geliştirmeye çalıştığını, kendi iç sorunlarıyla ilgilenmediğini savundu.

ZEHİRLENME İDDİASI SAÇMAYMIŞ

Yaptırımların uygulanma nedeni olarak Aleksey Navalni’nin sözde askeri kimyasalla zehirlendiği iddiasını “saçma” olarak nitelendiren Zaharova, “Bütün bunlar iç işlerimize açık müdahalenin devam etmesi için bahanedir. Buna katlanma niyetinde değiliz. Mütekabiliyet ilkesine göre tepki vereceğiz” ifadelerini kullandı.

“BAŞARISIZ OLMAYA DEVAM EDECEK”

Zaharova, yaptırımlar veya başka baskılarla Rusya'ya bir şey empoze etme üzerine kurulu hesapların geçmişte başarısız olduğunu ve olmaya devam edeceğini öne sürdü.

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz