Rusya uzayda film çekecek!

Rusya uzayda film çekecek!

Rusya, bir aktris ve yönetmen ile ekim ayında uzayda ilk uzun metraj filmi çekecek. Filmin çekimlerine ekim ayında başlanacak.

Rus Uzay Ajansı uzayda çekilecek ilk uzun metraj film için geri sayımın başladığını duyurdu .  ‘’The Challenge" adı verilen film, bir kozmonotun hayatını kurtarmak için Uluslararası Uzay İstasyonu'na kısa sürede fırlatılan bir doktoru konu alıyor.  Uluslarlarası Uzay İstasyonu’nda çekilecek olan filmin yapımı ekim ayında başlayacak. Oyuncu Yulia Peresild ile yapımcı Klim Shipenko yer çekimsiz ortamı simüle eden bir dizi zorlu eğitimlerin ardından  5 Ekim’de uzaya gönderilecek.

İLK FİLMİ KİM ÇEKECEK?

 Rusya ve ABD arasında uzayda ilk filmi çekme rekabeti devam ediyor. Geçtiğimiz  yıl NASA ve Elon Musk da, bir uzay filmi projesi için Tom Cruise ile anlaşmıştı. Ünlü Oyuncu ekim ayında Spacex ile Uluslararası Uzay İstasyonu'na fırlatılacak.

UZAYDA ÇEKİLEN İLK FİLM

 Geçtiğimiz yıllarda da uzayda film çekme girişimlerinde bulunuldu. 2008 yılında girişimci Richard Garriott, astronotlar ve kozmonotlar ile birlikte ‘’Apogee of Fear" adlı yedi dakikalık bir kısa film çekti. 1984 yapımı Sovyet filmi "Return from Orbit" ise uzayda çekilen sahneleri içeriyordu. Fakat  "The Challenge" uzayda çekilen ilk uzun metrajlı kurgu film olacak ve bunu yapmak amacıyla ilk kez bir aktör ve yönetmen uzaya uçacak.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz