Rusya eski sınırlarına doğru genişliyor

Rusya eski sınırlarına doğru genişliyor

Rusya ve Belarus, 28 maddelik "Birlik Devleti Programı" üzerinde anlaştı. Putin, programın ekonomik ve sosyal alanlarda entegrasyonu sağlayacağını belirtti.

Putin ile Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko  3,5 saatlik bir görüşmenin ardından  28 maddelik ‘’Birlik Devleti Programı’’ üzerinde anlaştı. programın ekonomik ve sosyal alanlarda entegrasyonu sağlayacağını belirten Putin, programın iki ülkenin ekonomisinin çeşitli alanlarını birleştirmenin yanı sıra  ortak finans ve enerji piyasaları oluşturmaya, ortak sanayi ve tarım politikaların uygulanmasına yönelik olduğunu söyledi.  Rus Devlet başkanı ayrıca programın Belarus'un başkenti Minsk'te 10 Eylül'de Birlik Devleti Bakanlar Konseyi toplantısında onaylanacağını açıkladı.

 

ENTEGRASYON HALKLARIN ÇIKARINA

Programını iki ülkenin ekonomi kurumları için eşit şartlar sağladığına dikkati çeken Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko, "Entegrasyon Belarus ve Rus halkı için kötü bir şey içermiyor, karşılıklı çıkar özelliği taşıyor." Şeklinde konuştu. Öte yandan Belarus  ve Rusya arasında ortak para birimine geçişin her iki ülkenin merkez bankalarının isteği üzerine gündemden çıkarıldığına işaret eden Lukaşenko, ileride tekrar bu meselenin gündeme alınabileceğini belirtti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz