Rus muhalifin adayın karşısına tıpatıp ikizleri rakip çıktı!

Rus muhalifin adayın karşısına tıpatıp ikizleri rakip çıktı!

Rusya’da önümüzdeki hafta gerçekleleşcek parlamento seçimlerinde Putin muhalifi aday Boris Vishnevsky, seçim pusulasını görünce şoke oldu: Aynı isimde, aynı görünümlü iki bağımsız adayın daha kendisiyle birlikte pusulada yerini aldı! İki adayın isimlerini Temmuz ayında değiştirdiği öne sürüldü!

Batuhan Gülşah / NotHaber

Rusya’da dünya siyaset tarihine geçecek türden bir olay yaşandı. 17-19 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma Seçimleri ve diğer seçim süreçleri öncesinde, St. Petersburg kentinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e muhalif olan aday Boris Vishnevsky, kendisiyle aynı isme sahip ve görünüm olarak da tıpatıp benzeyen iki bağımsız adayın da seçimlere katılacağını fark etti. Sosyal liberal görüşlü Yabloko Partisi adayı olan Vishnevsky seçim pusulasını görünce şoke oldu.

PUTİN’İN PARTİSİYLE BAĞLANTISI VARMIŞ

65 yaşındaki tecrübeli siyasetçinin, “rakipleri” olan diğer iki adayın ismi de Boris Vishnevsky ancak Rusya’da baba adları da zaman zaman isimlere eklendiği için ortaya farklılık çıkıyor. Bu nedenle 43 yaşındaki ilk benzer Vishnevsky Boris Gennadievich tam adıyla seçimlere girerken, 59 yaşındaki diğer bağımsız “benzer” de Vishnevsky Boris Ivanovich olarak listeye kayıt edilmiş. Vishnevsky’nin iddiasına göre iki aday da adlarını Temmuz ayında değiştirmiş! Muhalif siyasetçi, St Petersburg’da seçilme ihtimali olduğunu, mevcut belediye başkanı Alexander Beglov’u koltuğundan etme olasılığı nedeniyle böyle bir sahtekarlığa kalkışıldığını savundu. Nitekim benzer adaylardan birinin Vladimir Putin’in Birleşik Rusya Partisi ile bağlantılı olduğunun ortaya çıkması, Boris Vishnevsky’nin iddialarını güçlendiriyor.

“BU YAPILAN BİR SAHTEKARLIK AMA...”

Boris Vishnevsky, Rusya Merkezi Seçim Kurulu Başkanı Ella Pamfilova’ya durumu şikayet etti. Pamfilova, yaşanan olayı “Sahtekarlık. Seçmenlerle alay etmek ve seçmenleri kandırmak” olarak nitelendirse de, yasalar gereği aynı isimli adayların seçimlere katılmasında herhangi bir engel olmadığının altını çizdi. Üstelik Vishnevsky’nin “diğer iki aday ayırt edici fotoğraflarla seçimlere katılsın” talebi de Kurul tarafından reddedildi. ABD medyası olaya yoğun ilgi gösterirken, diğer 2 adaya ulaşmaya çalışan Amerikan yayın organları, her iki adayın da konuşmak istemediğini ifade etti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz