Rus bakan hayat kurtarmak isterken yaşamını yitirdi

Rus bakan hayat kurtarmak isterken yaşamını yitirdi

Acil Durumlar Bakanı Ziniçev, bir tatbikat sırasında bir kişinin hayatını kurtarmak isterken trajik bir şekilde hayatını kaybetti. Başkan Vladimir Putin, ölen bakanın ailesine taziye mesajını iletti. Olayın kesin şekilde kaza olup olmadığı araştırılıyor.

Rusya’da trajik bir olay yaşandı. Acil Durumlar Bakanı Yevgeniy Ziniçev bir tatbikat esnasında hayatını kaybetti. Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya Devlet Başkanı Putin'in trajik olay hakkında bilgilendirildiğini doğruladı. Bakanlıktan yapılan resmi açıklamada Ziniçev'in Kuzey Kutbu bölgesinde yapılan tatbikat sırasında hayatını kaybettiği bilgisine yer verildi.  Reuters'ta yer alan habere göre, Rus Bakan bir kişinin hayatını kurtarmak isterken yaşamını yitirdi.

UZUN YILLAR PUTİN İLE ÇALIŞTILAR

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Putin’in Ziniçev’in ailesine taziye mesajı gönderdiğini belirterek, “Başkan Putin, Yevgeny Zinichev'in trajik ölümü nedeniyle derin taziyelerini sunuyor. Uzun yıllar birlikte çalıştılar. Bu büyük bir kayıp. Başkan, bakanın ailesine ve arkadaşlarına taziye mesajı gönderdi” açıklamasını yaptı.

2018’DE GÖREVE GETİRİLMİŞTİ

18 Ağustos 1966'da St. Petersburg'da doğan Ziniçev, Rusya'nın güvenlik kurumlarında çeşitli görevlerde çalıştı. Zinichev, Rusya Güvenlik Servisi Müdür Yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra 2018 yılında Acil Durumlar Bakanı olarak atanmıştı. Yetkililerin olayın yüzde yüz kazayla meydana geldiğini teyit etmek için çalışıldığı dile getirildi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz