Rumlar’dan Maraş’a misilleme geldi

Rumlar’dan Maraş’a misilleme geldi

Güney Kıbrıs Rum Kesimi Lideri Anastasiadis, Maraş Açılımı kararı altında imzası bulunan KKTCli 14 üst düzey hükümet yetkilisinin “Kıbrıs Cumhuriyeti” pasaportlarını iptal etti. Türkiye’nin de AİHM’e şikayet edileceği duyuruldu.

Ve Türkiye ile KKTC’nin Maraş açılımı kararına Güney Kıbrıs’tan misilleme resmi olarak geldi... Kıbrıs Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, açılım kararı altında imzası bulunan KKTC Bakanlar Kurulu ve üst düzey hükümet yetkilisi 14 Kıbrıs Türkü’nün AB Pasaportu diye adlandırılan ‘Kıbrıs Cumhuriyeti’ pasaportlarını iptal etti. Rum medyasında yer alan haberlerde Anastasiadis isim açıklamasa da, listede KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın da yer aldığı belirtiliyor.

EGEMENLİĞİNİ BALTALIYORMUŞ

Rum Bakanlar Kurulu, pasaportları iptal edilen KKTC yetkililerinin, “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin” egemenlik ve toprak bütünlüğünü baltaladığını iddia etti. Rum hükümet sözcüsü Marios Pelekanos yaptığı açıklamada, “Sözde ayrılıkçı devletin (KKTC) kabinesine katılan veya Maraş’ı açma komitesinin üyesi olan bir dizi kişiye Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportunu iptal etmeye veya yenilemeyi reddetmeye veya Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportu vermemeye karar verdik. Maraş’la ilgili Türkiye’yi AİHM’e şikâyet edeceğiz” dedi.

ERSİN TATAR’DAN KARARA TEPKİ

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar karara tepki gösterdi. Pasaportun iki taraf arasındaki anlaşmadan doğan haktan alındığını hatırlatan Tatar, bu hakka saygı duyulmasını talep etti. Kararı kınadığını belirten Tatar, “Bu bir çağdışılıktır, bu bir ırkçılıktır, insan hakları bakımından yanlıştır ve hukuki bir zemini yoktur” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz