Rumlar Maraş için başvuruyor

Rumlar Maraş için başvuruyor

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Maraş için şimdiye kadar 336 kişinin Taşınmaz Mal Komisyonu’na başvurduğunu açıkladı. Bu kişiler ağırlıklı olarak Kıbrıslı Rumlar’dan oluşurken, Tatar “Böylece Rum tarafı gerçekleri görmeye başladı” dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs'taki son gelişmeleri değerlendirdi. Maraş konusunda ezber bozduklarının altını çizen Tatar, “Türk hükümeti bu konuda bizi destekledi” dedi. Türkiye'nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın desteği ile Maraş'ı açtıklarını belirten Tatar, Toplam 336 kişinin Taşınmaz Mal Komisyonu'na başvurduğunu belirtti. Bu kişilerin ağırlıklı olarak Rumlar’dan oluşması dikkat çekiyor. Maraş'ın açılmasının dünyaya bir mesaj olduğunun altını çizen Tatar, “Böyle bir açılım ile Rum tarafı da gerçekleri görmeye başlamıştır” diye konuştu.

“SİHALAR 6-7 SAATLİK ZAMAN TASARRUFU”

Geçitkale Üssü'ndeki son gelişmeleri de değerlendiren Kıbrıslı Türk lider, bu üssün Türk SİHA'ları için 6-7 saatlik bir zaman tasarrufu anlamına geldiğini belirtti. Buranın stratejik bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak “Kıbrıs'ta Türk hakkı öldürülürken BM bütün bunları seyretti. Hiç müdahil olmadılar, sessiz kaldılar. BM askerinin görev süresi 6 ay uzatılması daha çok Rum tarafının talebi üzerine gerçekleşti. Ancak KKTC bu konuda muhatap alınmadı. Rumlar’a sorduğunuz gibi Türkler’e de sormalısınız” şeklinde konuştu.

“ADA’YA BARIŞI BM DEĞİL TSK GETİRDİ”

Türk askerinin varlığının barışı getirdiğini belirten Tatar, “Türk askerinin Kıbrıs'tan çekildiği gün tekrar bölgede çatılmalar başlar” ifadelerini kullandı. Ada’daki barışı BM’nin değil TSK’nın getirdiğinin altını çizerek “Bizim Türkiye ile olan bağlarımızın koparılmasına asla izin vermememiz lazım” uyarısında bulundu.

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz