Rum devleti yıldönümü de Erdoğan’ın gölgesinde kaldı

Rum devleti yıldönümü de Erdoğan’ın gölgesinde kaldı

Kıbrıs’ta Rum devletinin kuruluş yıldönümünün dahi Türkiye ve Erdoğan haberlerinin gerisinde kalması, Yunanistan’da öfkeye sebep oldu. Sosyal medyada yapılan yorumlarda “Böyle bir gün şerefine özel röportajlar yapmayıp Türkiye haberleri verdiniz” eleştirileri öne çıktı.

Batuhan Gülşah /Atina

Yunanistan’da ana akım medyada hiçbir ana haber bülteni Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili haberler yapılmadan bitmez. Hatta çoğu zaman bültenlere önce Erdoğan demeçleriyle başlanır, sonrasında ülke içindeki gelişmelere yer verilir. Bu durumun tüm hızıyla sürdüğü ülkede, Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ın milliyetçi kesiminden sosyal medyada “Erdoğan tepkisi” geldi.

DEVLET KANALI DA ELEŞTİRİLDİ

Milliyetçiler, Güney Kıbrıs’ın 61’inci kuruluş yıldönümü olan 1 Ekim’de yapılan kutlamalar ve Rum ordusunun silahlarını sergilemesi görüntülerinin Yunan televizyonlarında gerektiği kadar yer bulmadığını, konuyla ilgili özel röportaj ve haberlere başvurulmadığından şikayet etti. Devlet kanalı ERT başta olmak üzere OPEN, MEGA, SKAI gibi tüm diğer ana akım kanallara “Erdoğan ve Türkiye propagandası yaptıkları” suçlaması yöneltildi.

TÜRKİYE RÖPORTAJLARI YAPIYORLAR

Bu durum, Komşu’daki Türkiye korkusunu ve yazılı/görsel tüm medya organlarının bu değirmene nasıl su taşığını bir kez daha gözler önüne serdi. Zira şimdiki başbakan Kyriakos Miçotakis de öncülleri gibi ülkenin iktidara en yakın ve en büyük yayın organlarından Kathimerini gazetesine ve SKAİ adlı kanala sıklıkla Türkiye hakkında söyleşiler vermesiyle biliniyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz