Renault'ya mahkeme şoku! Hile yapmışlar

Renault'ya mahkeme şoku! Hile yapmışlar

Fransız mahkemeleri, otomotiv devi Renault'nun egzoz emisyon ölçümlerinde hile yaptığına hükmetti. Şirket birçok aracını geri çekmek ve ciddi boyutlarda tazminat ödemek zorunda kalabilir.

 

Fransız otomotiv devi Renault'nun başı Egzoz emisyon ölçümleriyle dertte. Fransız mahkemeleri, Renault'nun dizel araçların egzoz emisyon ölçümlerinde hile yaptığına karar verdi.

Renault'nun 18 milyon eurosu muhtemel hasar ödemesi ve cezalara ayrılan 20 milyon euroluk kefalet ödemesi, tazminat olarak da bir bankaya 60 milyon euroluk teminat göstermesi kararlaştırıldı.

İDDİALARI REDDETTİLER

Renault'dan yapılan açıklamada ise 2017’de başlatılan adli soruşturmada yargının bu kararı aldığı ancak şirketin suç işlemediği öne sürüldü.

Araçlarında kullandığı sistemlerin emisyon testlerinde hile yapmasına olanak vermediği kaydedilen açıklamada, "Tüm Renault araçları, yasalar ve düzenlemelere uygun olarak onaylanmıştır" denildi.

VOLKSWAGEN DE YANMIŞTI

ABD Çevre Koruma Ajansı 2015 yılında Alman otomobil üreticisi Volkswagen'in emisyon testlerini manipüle ettiğine hükmetmişti. Dizel araçlarının normal seviyenin 40 kat üzerinde çevreyi kirlettiği tespit edilen şirket 11 milyon dizel motorlu aracın emisyon testlerinde yanıltıcı yazılım kullanıldığını kabul etmiş ve 4,3 milyar dolar para cezasına çarptırılmıştı.

Tazminatlar ve geri çağrılan otomobillerle birlikte Volkswagnen için skandalın  faturası 32 milyar euroyu bulmuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz