Putin’den milli egemenlik mesajı

Putin’den milli egemenlik mesajı
NotHaber

Rusya Devlet Başkanı, keyfi bir şekilde erişim kısıtlamasına giden uluslararası bilişim şirketleriyle mücadelenin milli güvenlik meselesi olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den Facebook ve Twitter gibi bilişim devlerine “milli egemenlik” mesajı geldi.

DARBEYE İZİN VERMEYECEĞİZ

Ülkesinde sonbaharda yapılacak parlamento seçimine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Putin, seçimlere müdahaleyi engelleme konusunda bütün siyasi partilerin mutabık olduğunu kaydederek “Bu seçimi her türlü dış müdahale girişimlerinden korumalıyız. Rusya’nın egemenliğine yönelik herhangi bir darbeye izin vermeyeceğiz” dedi.

ERİŞİM KISITLAMALARINA ELEŞTİRİ

Öte yandan Putin, çeşitli platformlara kullanıcı erişimini kısıtlayan bilişim şirketlerinin eylemlerinin ciddi tehdit olduğunu dile getirerek, bu şirketlerin ABD’de de benzer eylemlerde bulunduğunu anımsattı. Putin, “Eğer bu şirketler kendi ülkelerinde de böyle davranırsa, kendilerini ayrıcalıklı görerek başkalarına nasıl davranacak? Bu ciddi bir sorun. Bunu önceden düşünmeliyiz” diye konuştu.

Rus muhalif Aleksey Navalni’nin 17 Ocak'ta tutuklanmasından sonra muhalifler Sosyal medya üzerinden organize olarak izinsiz protesto düzenlemişti. Polisin gösterilere izin vermemesi üzerine muhalifler 19 Eylül’deki parlamento seçimine hazırlanacaklarını duyurmuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz