Polonya’ya satılan İHA’lar Rus merceğinde

Polonya’ya satılan İHA’lar Rus merceğinde
NotHaber

Polonya’nın Bayraktar-TB2 alacak olması Rus kaynaklarında haber oldu. “Türkler ve Ruslar yine karşı karşıya” yorumu yapıldı.

Azerbaycan ve Ukrayna’nın ardından Polonya’nın tercihi de Türkiye’nin ürettiği insansız hava aracı (İHA) Bayraktar-TB2 oldu. Polonya Savunma Bakanı Mariuş Blaşak, Twitter’dan “Yakında çok iyi haberlerimiz olacak. Bizi takip etmeye devam edin” notuyla Polonya bayraklı bir Bayraktar-TB2 görseli paylaştı. Polonya Savunma Bakanlığı’ndan bir askeri heyet geçtiğimiz ocak ayında Türkiye’ye gelerek Ankara’da görüşmeler yapmıştı.

NATO’NUN EN SIKI ÜYESİ

Askeri haberler veren sitelerde bu gelişme geniş yer bulurken, Rus kaynaklarında da yankı uyandırdı. Zira hem Ukrayna hem de Polonya, Rusya yayılmacılığından korkan ve bu nedenle silahlanan ülkelerin başında geliyor. Polonya, NATO’nun en sıkı üyelerinden. Ukrayna ise biran önce NATO üyesi olmak için mesai harcıyor.

KARABAĞ’DA BİRLİKLERİ VAR

Rus kaynaklar işte bu detaya dikkat çekerken, Türkiye’nin Rusya ile mücadele içinde olduğu alanların gittikçe arttığı hatırlatıldı. Karabağ’da birlik bulunduran iki ülke, Ukrayna ve Libya’da karşı cephelerde konumlanmış durumda.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz