Polonya’dan sevindiren haber

Polonya’dan  sevindiren haber
NotHaber

Ülkenin Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’den dönen Polonyalılar’ın bundan sonra 10 günlük karantinaya girmek zorunda olmadıklarını açıkladı. Ayrıca aşı yaptırmamış kişilerden de ülkeye girereken konum belgesi istenecek.

Türkiye’de koronavirüs salgını sonrası en çok etkilenen sektörlerden olan turizm için Polonya’dan iyi bir haber geldi. Ülkenin Dışişleri Bakanlığı, “Bugünden itibaren Türkiye'den dönen Polonyalılar 10 günlük karantinaya girmek zorunda değil” açıklamasını yaptı. Öte yandan Polonya Dışişleri Bakan Yardımcısı Piotr Wawrzyk, salgın sürecinde aşı yaptırmamış kişilerin ülkeye girişinde konum belgesi (location card) adı verilen yeni bir belgeyi ibraz etmeleri gerektiğini bildirdi.

DİJİTAL OLARAK DA TAŞINABİLİR

Söz konusu belgenin hem dijital platformda hem de fiziki olarak taşınabileceğini ve Polonya’ya girişlerde yetkililere ibraz edileceğini aktaran Polonya Dışişleri Bakan Yardımcısı Wawrzyk, Avrupa Birliği ve Avrupa Ekonomik Alanı ülkelerinden gelenlerin 10 günlük karantinadan muaf tutulacağını duyurdu.

SADECE ANTALYA’YA 90 BİN KİŞİ!

Polonya basınındaki haberlerde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Polonyalı mevkidaşı Zbigniew Rau ile salgın döneminde turizme yönelik adımları görüştüğü aktarıldı. Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün verilerine göre, ocak-haziran döneminde, salgına ve bazı ülkelere yönelik uçuş kısıtlamalarına rağmen sadece Antalya’yı 90 bin 739 Polonyalı turist ziyaret etti. Geri dönüşte karantina uygulaması, Polonya ve Büyük Britanya gibi ülkelerin vatandaşlarının Türkiye’yi seyahat etmekte çekimser kalmalarına sebebiyet veriyordu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz