Pfizer’dan salgını tarihe gömecek bir ilaç: Anti Kovid Hapı

Pfizer’dan salgını tarihe gömecek bir ilaç: Anti Kovid Hapı
NotHaber

Pfizer'ın Kovid-19 hastaları için geliştirdiği Anti Kovid Hapı için uzmanlar koronavirüs salgınını sonsuza dek hayatımızdan çıkarabileceğini belirtiyor.


Pfizer'in Kovid-19 hastaları için geliştirdiği 'anti Kovid hapı' çalışmaları sürüyor. Hayvanlar üzerinde yapılan deneylerde herhangi bir yan etkinin görülmedi. Hapın ilk aşama denemesi 25 Mayıs'ta sona erecek. Uzmanlar hapı 'pandemiyi sonsuza kadar hayatımızdan çıkarabilir' sözleri ile nitelendiriyor.
İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre, ABD ve Belçika'daki insanlı denemelerin başarılı olması durumunda Pfizer'in Kovid önleyici hapı 2021'in sonuna doğru kullanıma girebilir.

Bilim insanları, Kovid-19'a karşı virüsü engelleyebilecek aşılar dışında hiçbir silahımızın olmadığını, bu tür ilaçların salgını sonsuza kadar hayatımızdan görüşünde.

KOVİD HASTALARINDA KULLANILACAK

Glasgow Üniversitesi'nde görev yapan bilim insanı Kevin Blyth, ilaç ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: Anti viral ilaçlar işe yararsa bu ileriye yönelik büyük bir adım olur. Bu sayede kapanmaya da gerek kalmaz.'

Kovid-19'a karşı yüzde yüz koruma sağlayamayan aşıların boşluğunu dolduracak anti viral ilaç, belirti göstermeye başlayan kişilerde hastalığın şiddetlenmesini durdurmak için kullanılacak.

KOVİD HAPI VİRÜSÜ NASIL ENGELLİYOR?

'Anti Kovid hapı' virüsün çoğalmak için kullandığı belirli enzimlere yapışarak çalışıyor. Bu yapışma sayesinde Kovid-19'un yayılmasını önleyerek çoğalmayı durdurmaya zorluyor.
Diğer bir deyişle hap, Kovid-19'a vücudumuzda yayılacak alan bırakmayarak virüsü dar bir alana hapsediyor ve virüs yükünü ciddi oranda azaltıyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz