Pfizer/BioNTech aşısı tam onay aldı

Pfizer/BioNTech aşısı tam onay aldı

Pfizer-BioNTech aşısı dünyada koronavirüse karşı "tam onaylanan ilk aşı" oldu. ABD Başkanı Biden, özel şirketleri, çalışanlarına aşı zorunluluğu getirmeye davet etti.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi Pfizer-BionTech Aşısına 16 yaş ve üstü için tam onay verdiğini duyurdu. Pfizer, FDA'ya tam kullanım onayı için ABD, AB, Türkiye, Güney Afrika ve Güney Amerika'da 44 bin denekten gelen verileri sunduğunu açıkladı. Aşı, 12-15 yaş arası çocuklarda bu yaş grubunun verileri tamamlanıp FDA tarafından tekrar incelenene kadar acil kullanım onayı ile uygulanmaya devam edilecek.

TAM ONAYLANAN İLK AŞI

ABD  ilaç fırması Pfizer ile Alman ortağı BioNTech tam onay için mayıs ayında başvuruda bulunmuştu. Söz konusu aşı, ABD’de 11 Aralık 2020'de acil kullanım onayı almıştı. Bugün yapılan açıklamanın ardından  Pfizer-BioNTech aşısı dünyada koronavirüse karşı "tam onaylanan ilk aşı" oldu.

’’AŞINIZI OLMANIN TAM ZAMANI’’

Bu adımın Covid-19 ile mücadelede ‘’önemli bir kilometre taşı’’ olduğunu belirten ABD Başkanı Biden,  aşı olmak için tam onayı bekleyen herkese ‘’şu anda aşınızı olmanın tam zamanı’’ çağrısında bulundu.   Aşılamada daha da hızlanmaları gerektiğinin altını çizen Biden, özel şirketleri, çalışanlarına aşı zorunluluğu getirmeye davet etti. Öte yandan, FDA'nın verilerine göre, bugüne kadar ABD'de 200 milyon dozdan fazla Pfizer-BioNTech aşısı kullanıldı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz