Papa’dan “çocuk tacizi” savunması

Papa’dan “çocuk tacizi” savunması

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı, Fransa’da Katolik okullarında 216 bin çocuğun taciz edilmesi skandalının ardından “Bu benim utancım, bu durum zor bir sınav. Bu bir utanç anıdır” diye konuştu. “Kilise herkes için güvenli bir ev olmalı” eklemesini yaptı.

Fransa’da ortaya çıkan Çocuk tacizi skandalının yankıları sürüyor. Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Vatikan'da çarşamba günleri farklı yerlerden gelen inananları ağırladığı genel kabul oturumunda, Fransa'daki Cinsel istismar raporuna değindi. Raporda önemli sayıda mağdurdan bahsedildiğini dile getiren ruhani lider, “Yaşadıkları travmadan dolayı üzüntümü ve acımı belirtmek istiyorum. Kilisenin, onları uzun süre kendi endişesinin merkezine koyamaması bizim, benim utancım. Bu bir utanç anıdır” dedi.

RAHİPLERE YAKINLIK VURGUSU

Papa, bu olayların tekrar etmemesi gerektiğini ifade ederek tüm piskoposların bu hususta gerekli önlemleri almasını istedi. Papa Franciscus, "zor sınav" olarak nitelediği bu durum karşısında Fransız rahiplere yakınlığını dile getirirken, Fransız Katoliklerini de kilisenin herkes için güvenli bir ev olarak kalmasını sağlamaya çağırdı. Katoliklerin ruhani lideri dün de yaptığı yazılı açıklamada, ortaya çıkan bu konudan büyük üzüntü duyduğunu belirtmişti. Fransa'daki kiliselerde 1950'den bu yana 216 bin çocuğun cinsel istismar mağduru olduğu tespit edilmişti.

KANADA’DA DA YAŞANMIŞTI

Fransa’daki taciz olaylarının ardından akıllara Kanada’da Temmuz ayında gündeme gelen Yatılı Kilise Okulları skandalı geldi. 1800'ler ile 1900'ler arasında Kanada hükümeti tarafından finanse edilen ve idaresi kiliselere verilen bu okullara, ailesinden zorla alınan 150 binden fazla yerli çocuk yerleştirilmişti. Asimile edilmesi için bu okullara yerleştirilen çocuklardan onbinlerce taciz mağduru ve ölü çocuk olduğu tespit edilmişti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz