Pandemi ne zaman bitecek? Moderna'nın CEO’su açıkladı

Pandemi ne zaman bitecek? Moderna'nın CEO’su açıkladı

ABD’li Kovid-19 aşısı geliştiricisi Moderna’nın CEO’su Stephane Bancel, pandeminin bir yıl içerisinde sona erebileceğini söyledi. İsviçre basınına konuşan Bancel, "Delta varyantı çok bulaşıcı olduğu için aşılanmayanlar doğal olarak aşılanacaklar. Bu şekilde grip benzeri bir durumla karşı karşıya kalacağız” dedi.

Yaklaşık 2 yıldır dünyayı kasıp kavuran Koronavirüs pandemisinin geleceğine ilişkin ABD’li ilaç ve aşı üreticisi Moderna’nın CEO’su Stephane Bancel dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

ÜÇÜNCÜ DOZ ŞARTI

İsviçre'nin saygın gezetelerinden Neue Zürcher Zeitung'a konuşan Bancel, artan aşı üretimi sonucunda küresel anlamda tedarik sağlandığı için pandeminin bir yıl içerisinde bitebileceğini söyledi. Bancel açıklamalarında, “Son altı ayda endüstri çapındaki üretim kapasitelerinin genişlemesine bakarsanız, dünyadaki herkesin aşılanabilmesi için gelecek yılın ortasına kadar yeterli doz mevcut olmalı” dedi.

BEBEKLER DE AŞILANACAK MI?

Üçüncü doz aşıların da gerektiği ölçüde üretilmesi gerektiğini belirten Moderna CEO’su, yakında bebeklerin aşılama dahil edilebileceğini ifade etti. 2019 yılının sonlarına doğru ilk kez tespit edilen koronavirüs, seyreden 6 ay içinde pandemiye dönüşmüş ve bütün dünyayı etkisi altına almıştı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz