Nusret’e ABD’de dava şoku! Mesai ücreti ödemedi!

Nusret’e ABD’de dava şoku! Mesai ücreti ödemedi!
NotHaber

“Salt Bae” hareketiyle dünya çapında ünlenen işletmeci Nusret Gökçe, ABD’deki restoranında çalışan 5 Türk tarafından mesai ücretlerinin ödenmediği iddiasıyla dava edildi!

Sosyal medya fenomeni Nusret'in lüks et lokanta zinciri  ABD'de yeni bir Davayla karşı karşıya kaldı. Bu sefer, şirketin ABD'deki şubelerinde çalışmak üzere Türkiye'den işe alındıklarını söyleyen personellerin 5'i fazla mesai ücretlerinin ödenmemesi sebebiyle dava açtığını duyurdu.

ÇALIŞANLARA HAFTADA 1125 DOLAR ÖDÜYORDU

Dava Salı günü Manhattan Federal Mahkemesi'nde açıldı. ‘Salt Be’ lakaplı Nusret Gökçe'nin mesai ücreti ödememek için 5 çalışanı yönetici olarak sınıflandırdığı ve haftada 70 saat daha fazla çalıştıkları öne sürüldü. İdari olmayan pozisyonların çoğu olan muaf olmayan işçiler, haftada 40 saat çalıştıktan sonra saatlik ücretlerinin 1,5 katına eşit fazla mesai ücreti alma hakkına sahip.

İSTANBUL'DA ÇALIŞIYORLADI

Davada yer alan, beş davacıdan dördü Ersel Ok, Muhammet Yılmaz, Emre İşler ve Eyyüp Yeniçeri Queens'de ve beşincisi İbrahim Geçit Miami'de yaşıyor.

Tamamı Türk vatandaşı olan 5 çalışan öncesinde Nusr-et’in İstanbul lokasyonlarında çalışıyordu. Çalışanların ortaya koyduğu iddiaya göre Nusr-Et ABD'de çalışmaları konusunda teşvikte bulundu. 2018-2019 yılında ise alınan çalışanlar "Gökçe'nin saldırgan bir yönetim tarzı vardı" şeklinde açıklamada bulunuyor. 

Öte yandan davada  yönetici pozisyonundaki kişilere çöpü çıkarmak, bulaşık yıkamak, davlumbaz temizlemek, tuvaletleri temizlemek gibi işlere yönlendirdiği de bulunuyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz