Nikol Paşinyan oğlunu seçim malzemesi yaptı

Nikol Paşinyan oğlunu seçim malzemesi yaptı
NotHaber

Ermenistan’ın tartışmalı başbakanı, 20 Haziran’daki seçimler öncesinde, “Azerbaycan’daki esirler için oğlumu bile veririm” dedi

Ermenistan, Karabağ Savaşı’nda Azerbaycan karşısında aldığı tarihi hezimetle işgal altında tuttuğu Karabağ topraklarından büyük oranda atılmıştı. Bu yenilginin baş mimarı olarak görülerek ülkede çok büyük bir politik karışıklığa sebep olan Başbakan Nikol Paşinyan, tüm istifa çağrılarına rağmen yeniden seçilmek için kolları sıvadı. Ermeni lider, tüm ülkeyi kapsayan bir miting serisine başladı.

SARKİSYAN VE KOÇARYAN’A TEPKİ

“Bu, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e resmi çağrımdır. Tüm esirlerimiz için oğlumu öne sürmeye hazırım” diyen Paşinyan, parlamento seçimindeki rakipleri eski Ermenistan Cumhurbaşkanları Serj Sarkisyan ve Robert Koçaryan’a ağır ithamlarda bulunarak onlara da aynı şeyi yapmaları çağrısında bulundu.

İSTİFA ETMESİ DE İSTENMİŞTİ

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, muhalefetin çağrısı sonrasında önümüzdeki 20 Haziran tarihi için erken parlamento seçimleri ilan etmek zorunda kalmış ancak tüm eleştirilere rağmen başbakanlığa yeniden talip olmuştu. Üst düzey ordu mensuplarının “istifa et” çağrılarına, Paşinyan destekçileri sokaklara çıkarak tepki göstermişti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz