New York’ta aşı zorunluluğu

New York’ta aşı zorunluluğu

ABD’nin en büyük kentinin valiliği, 250 bin çalışanına aşı zorunluluğu getiriyor. Aşı olmayanlar ise her hafta test yaptırmak mecburiyetinde kalacak. Öğretmenler ve polisler için de aynı uygulama yürürlüğe kondu.

ABD’nin New York eyaleti, Aşı zorunluluğuyla gündeme geldi. New York Valisi Andrew Cuomo, yaptığı duyuruda, eyalet genelindeki yaklaşık 250 bin çalışana, Kovid-19 vakalarında görülen artışları önlemek için aşı veya haftalık test zorunluluğunu getirmeye mecbur olduklarını belirtti. Cuomo, devlet hastanelerindeki sağlık çalışanlarının ise aşı olma dışında başka seçeneği bulunmadığını kaydederek, öte yandan özel sektördeki işverenlere çalışanlarını ve de müşterilerini aşılamaya teşvik etmeleri konusunda çağrıda bulundu.

BIDEN AŞI PLANI AÇIKLAYACAK

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio da 26 Temmuz’da yaptığı açıklamada, şehirdeki öğretmenler ve polisler da dahil belediyeye bağlı 340 bin çalışana 13 Eylül'e kadar aşılanmaları, aşılanmayanlar için her hafta test yaptırmaları şartı getirdiklerini duyurmuştu. ABD Başkanı Joe Biden’ın da ülke genelinde federal hükümete bağlı çalışanlara yönelik benzeri bir uygulama üzerinde çalıştığı ve söz konusu planı bugünlerde açıklayabileceği kaydediliyor.

PROTESTOLARLA AYNI DÖNEMDE

ABD’nin lokomotif şehirlerinden New York’daki bu hamle, Batı Avrupa’da aşı karşıtı gösteriler ve aşı zorunluluğu konusunda protestoların yaşandığı bir dönemde geldi. İngiltere hariç olmak üzere, kıta Avrupası’nın önemli ülkeleri Fransa, Almanya ve Hollanda başta olmak üzere aşı zorunluluğu karşıtı gösteriler sıklıkla düzenleniyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz