Nauka, Uluslararası Uzay İstasyonu’nu konumundan çıktı!

Nauka, Uluslararası Uzay İstasyonu’nu konumundan çıktı!
NotHaber

Rusya tarafından Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderilen Nauka laboratuvar modülü, yanlışlıkla ateşlenip istasyonu konumundan çıkarttı.

Rusya’ya ait “bilim” anlamına gelen 'Nauka' modülü, Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderildi. Modül istasyona başarılı bir şekilde bağlandı ancak daha sonra yanlışlıkla roketlerin ateşlenmesiyle dehşet verici anlar yaşandı. İstasyonun en ağır modülü olan Nauka, bağlantıdan birkaç saat sonra yanlışlıkla roketlerini ateşledi ve Uluslararası Uzay İstasyonu'nu yerinden oynattı.

45 DERECE HAREKETSİZ HALE GETİRDİ

ISS'deki personel, Nauka’nın etkisini önlemek için istasyonun Rus segmentinde iticileri ateşledi. NASA, sosyal medyadan modülün beklenmedik bir şekilde, istasyonu 45 derece hareketsiz hale getirerek ateşleme başlattığını, kurtarma operasyonlarının başlatıldığını ve mürettebatın tehlikede olmadığını duyurdu.

11 YIL SONRA ULUSLARARASI UZAY İSTASYONU’NA GÖNDERİLEN İLK MODÜL

Geçen hafta bir Rus Proton roketi tarafından taşınan Kazakistan'daki Baykonur kozmodromundan fırlatılan Nauka Modülü, Rusya'nın 11 yıl sonra Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderdiği ilk modül. Modülün uzay istasyonu ile tam olarak entegre edilmesinin birkaç ay süreceği ve birkaç uzay yürüyüşü yapılması gerekeceği belirtiliyor. Modül laboratuvar ekipmanlarını araştırmak ve depolamak için kullanılacak. Ayrıca Rus ISS sektöründeki kozmonotlar için daha fazla depolama alanı, yeni su ve oksijen rejenerasyon sistemleri ve iyileştirilmiş yaşam koşulları sağlayacak.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz