Myanmar’da kan durmuyor

Myanmar’da kan durmuyor
NotHaber

Geçtiğimiz ay cuntanın yönetime el koyduğu ülkede halk tepkisi devam ediyor. Ordu, protestoculara karşı gerçek mermi kullanınca 7 kişi daha öldü.

Myanmar’da 1 Şubat’ta yapılan askeri Darbenin ardından akmaya başlayan kan durmuyor. Darbe karşıtı protestolara katılan aktivistlerin sosyal medyada paylaştığı bilgiye göre, Yangon ve Bago bölgelerinde Myanmar ordusu, gösterileri dağıtmak için gerçek mermi kullandı.

Bago'da 2, Yangon'da da 5 kişi daha vurularak öldürüldü. Yangon'daki protestolarda bulunan aktivistler "Sert müdahale bekliyorduk. Bu yüzden yapabildiğimiz kadar kendimizi savunmaya çalıştık" dedi.

HALKA “KENDİNİZİ SAVUNUN” TALİMATI

Myanmar'da askeri yönetimin meşruiyetini kabul etmeyen milletvekillerinin kurduğu Ulusal Meclis Temsil Komitesinin (CRPH) Başkanı Mahn Win Khaing Tan, sivil hükümet olarak halkın kendini savunması gerektiğini duyurmuştu. Cuntanın medyayı ve sosyal medyayı sansür çalışmaları nedeniyle toplamda kaç kişinin öldüğü ve yaralandığıyla ilgili net bir bilgi bulunmuyor. Yüzden fazla kişinin öldüğü sanılıyor.

AMERİKA’DAN OTURMA İZNİ HAMLESİ

Öte yandan Myanmar’daki cuntaya ekonomik ambargo uygulamaya başlayan ABD, darbeden kaçan Myanmar vatandaşlarının ABD’de oturma izni almasını kolaylaştırma kararı aldı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz