Myanmar'da darbeye halk tepkisi sürüyor

Myanmar'da darbeye halk tepkisi sürüyor
NotHaber

Ordunun yönetime el koyduğu Myanmar’da halk, cuntaya direniyor. Binlerce kişi sokaklara dökülerek demokrasiye geçiş talebinde bulundu

Myanmar’da ordunun 1 Şubat’ta yaptığı Darbenin ardından sular durulmuyor. Haber sitesi Myanmar Now tarafından paylaşılan görüntülere göre, ülkenin başkenti Nepido, en yoğun nüfuslu kenti Yangon ve Pathein şehirlerinde toplanan binlerce kişi, darbe karşıtı yürüyüşe katılarak bu yönde sloganlar attı.

KIRMIZI BAYRAK TAŞIDILAR

Protestocuların genellikle Budist rahipler, işçiler ve öğrenciler olduğu göze çarptı. Ülkenin fiili lideri Aung San Suu Çii ile darbe sonrası gözaltına alınan eski Dışişleri Bakanı’nın partisi olan Ulusal Demokrasi Birliği’ni temsil eden kırmızı renkli bayraklar da protestocuların ellerindeydi. Protestocuların sosyal medyaya erişimin engellenmesine rağmen Facebook ve Twitter üzerinden organize oldukları dile getiriliyor.

1 YILLIĞINA OHAL İLAN EDİLDİ

Myanmar ordusu, geçtiğimiz yıl 8 Kasım’da gerçekleştirilen seçimlere hile karıştığı gerekçesiye yönetime el koymuş ve 1 yıl süreyle OHAL ilan etmişti. Devlet Başkanı Win Myint de dahil olmak üzere çok sayıda siyasetçi gözaltına alınmıştı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz