Mürekkep balıkları uzay yolcusu

Mürekkep balıkları uzay yolcusu
NotHaber

NASA’ya gönderilen mürekkep balıkları uzun süreli uzay uçuşlarının insan sağlığını nasıl etkilediğini gösterecek.

ABD Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) mürekkep balıklarını uzaya gönderiyor. Uzun süreli uzay uçuşlarının insan sağlığını nasıl etkilediğine dair cevapların, Uluslararası Uzay İstasyonuna (UUİ) gönderilen mürekkep balıkları üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda elde edilebileceği açıklandı. NASA araştırmacılarından Jamie Foster, “Mürekkep balıklarının uzayda nasıl bir değişime uğradığının anlaşılması, astronotların sağlık sorunlarının çözülmesine de yardımcı olabilir" dedi.

DÜŞÜK YER ÇEKİMİNDE VÜCUDUN MİKROPLARLA İLİŞKİSİ DEĞİŞİYOR

Hawaii Üniversitesi profesörü Margaret McFall-Ngai da astronotların düşük yer çekimindeyken vücutlarının mikroplarla ilişkisinin değiştiğine dikkati çekti. McFall-Ngai, "İnsanların mikroplarıyla ortak yaşama ilişkisinin düşük yer çekiminde bozulduğunu bulduk ve Jamie Foster bunun mürekkep balıklarında doğru çalıştığını tespit etti. Basit bir sistem olduğu için bu soruna neyin sebep olduğunun temeline inilebilir." dedi.

Öte yandan, bu ayın başlarında Spacex ikmal uçuşuyla Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderilen mürekkep balıkları, temmuzda Dünya’ya geri getirilerek, incelenecek.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz