Moderna’dan “6 aylık aşı” açıklaması

Moderna’dan “6 aylık aşı” açıklaması

ABD'li ilaç üreticisi Moderna, geliştirdiği  koronavirüs aşısının tam aşılamadan 6 ay sonra koruyucu  özelliğini yüzde 93 sürdürdüğünü açıkladı.

 

ABD'li ilaç üreticisi Moderna, geliştirdiği  koronavirüs  aşısının iki doz aşılamanın uygulanmasından 6 ay sonra koruyucu özelliğini %93 oranında sürdürdüğünü açıkladı. Altı aylık veriler ayrıca aşının ağır vakalara karşı yüzde 98 koruma sağladığını ve virüsün neden olduğu ölümleri önlemede yüzde 100 etkili olduğunu gösterdi.  Aralık 2020'de ABD'de yetişkinlerde acil kullanım için yetkilendirilen aşı o zamandan beri 50'den fazla ülkede yetişkinler için acil veya koşullu kullanım onayı aldı.

ÜÇÜNCÜ DOZ AŞI GEREKEBİLİR

Şirket,aşının etkili koruyuculuğuna rağmen antikor seviyelerinin zamanla azalması sebebiyle kış mevsimi öncesinde üçüncü doz aşının gerekli olacağını düşünüyor.

Moderna’nın Üst Yöneticisi Stephane Bancel, yaptığı açıklamada, "Kovid-19 aşımızın kalıcı etkinlik göstermesinden memnunuz. Ancak Delta varyantının önemli bir tehdit olduğunun farkındayız. Bu yüzden tetikte olmalıyız." ifadesini kullandı.

PFIZER-BIONTECH  ILE YARIŞAMADI

 Moderna,2021 satışlarını 33,5 milyar dolara çıkaran v bu yıl 3 milyar doz üretim yapmayı hedefleyen Pfizer-Biontech  ile yarışamadı. Bu yıl için 20 milyar dolarlık satış değerine sahip aşı sözleşmeleri imzalayan şirket ,2021 için üretim kapasitesinin dolduğunu ve  bu yıl en fazla 1 milyar doz aşı üreteceğini duyurdu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz