Mısır'da korkunç tren kazası

Mısır'da korkunç tren kazası
NotHaber

Ülkenin Suhac kentinde meydana gelen kazada en az 32 kişi öldü, 66 kişi yaralandı. Bazı yolcular enkaz altında mahsur kaldı.

Mısır’da iki trenin çarpışmasıyla sonucu katliama dönüşen bir kaza yaşandı. Ülkenin Suhac kentinin Tahta ilçesinde meydana gelen kazada en az 32 kişi hayatını kaybetti, 66 kişi yaralandı. Mısır Sağlık Bakanlığı'nın olayla ilgili açıklamasında, kazanın hemen ardından ölü ve yaralıların Suhac kentindeki devlet hastanelerine nakledilmesi için bölgeye 36 ambulansın gönderildiği bilgisine yer verildi.

GEÇEN YIL DA KAZA OLDU

Yerel basında yer alan haberlerde bazı yolcuların enkaz altında mahsur kaldığı, insanların ise onları vagonlardan çıkarmak için seferber olduğu çalıştığı bilgisi yer aldı. Mısır'da son olarak 9 Aralık 2020'de Tren Kazası meydana gelmiş ve olayda 22 kişi yaralanmıştı.

TÜRKİYE’DEN TAZİYE MESAJI

Öte yandan Dışişleri Bakanlığı, kazayla ilgili geçmiş olsun mesajı yayınlayarak “Dost ve kardeş Mısır halkına kazadan ötürü büyük üzüntü duyduğumuzu bildiriyoruz” denildi. Türkiye, kaza sonucu Süveş kanalını tıkayarak geçişlerin durmasına sebep olan kargo gemisini kurtarmak için de Mısır’a yardım teklif etmişti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz