Mısır’da firavunlara altın geçit

Mısır’da firavunlara altın geçit
NotHaber

Antik Mısır döneminin 18 kral ve 4 kraliçe mumyası, “Firavunların altın geçici” kortejiyle Kahire’deki yeni müzeye taşındı.

Mısır, Arap kimliğinin yanı sıra antik döneme ne kadar sahip çıktığını gösteren bir olaya imza attı. 18 kral ve 4 kraliçe Mumyası, “Firavunların Altın Geçidi” olarak adlandırılan kortejle Kahire'deki müzeden Giza'daki yeni müzeye Cumartesi günü taşındı.

MİLYONLARCA DOLARA MAL OLDU

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı milyonlarca dolarlık kortejle mumyalar, Kahire'den 5 km uzaktaki yeni Mısır Medeniyeti Ulusal Müzesi'ne devlet töreniyle götürüldü. Kortej, kral ve kraliçelerin iktidarda oldukları döneme göre kronolojik olarak dizildi. Mısır, gelecek ay tamamen açılacak müzenin turizmi de canlandırmasını umuyor.

RAMSES’İN MUMYASI DA TAŞINDI

Taşınan mumyalar arasında, Antik Mısır Firavunu II. Sekenenre Taa, I. Seti, II. Ramses, V. Ramses IX. Ramses, VI. Ramses, Sekenenre, III. Tutmes, Hatşepsut, Meritamun ve Ahmose Nefertari de var. Kral II. Ramses, Mısır'ı MÖ 1279'dan itibaren 67 yıl boyunca yönetmiş, tarihte bilinen ilk barış anlaşmasını imzalayan hükümdar olmuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz