Mısır ile görüşmelerin ikinci turu 7-8 Eylül’de

Mısır ile görüşmelerin ikinci turu 7-8 Eylül’de

Türkiye-Mısır Siyasi İstişarelerinin ikinci turunun 7-8 Eylül tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirileceği açıklandı. İki taraf arasındaki buzların erimesini, bu gerginlikten fayda sağlayan Yunanistan tedirginlikle takip ediyor.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Türkiye-Mısır Siyasi İstişarelerinin ikinci turunun 7-8 Eylül tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirileceği duyuruldu. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye-Mısır Siyasi İstişarelerinin ikinci turu Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal ve Mısır Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Hamdi Loza başkanlığındaki heyetler arasında 7-8 Eylül 2021 tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilecektir. Görüşmelerde ikili ilişkiler ve bölgesel konular ele alınacaktır" denildi.

PEK ÇOK KONU GÖRÜŞÜLMÜŞTÜ

Türkiye ve Mısır heyetlerinin iki gün süren ve 6 Mayıs'ta Kahire'de tamamlanan istikşafi nitelikli görüşmelerin samimi havada ve kapsamlı içerikte yapıldığı ve iki ülkenin, istişarelerin bu turunun sonuçlarını değerlendirip müteakip adımları kararlaştıracağı bildirilmişti. Dışişleri Bakanlığından görüşmenin ardından yapılan açıklamada, "Görüşmelerde ikili konuların yanı sıra Libya, Suriye ve Irak'taki durum başta olmak üzere bölgesel konular ele alınmış, Doğu Akdeniz'de barış ve güvenliğin sağlanması ihtiyacı üzerinde durulmuştur” denilmişti.

TEZLERİNE DESTEKÇİ BULMUŞLARDI

2013’en bu yana gergin olan Türkiye-Mısır ilişkilerinin normalleşmesi, bu durumdan faydalanarak bölgede Kahire’yi kendi tarafına çeken ve bölgedeki tezlerinde yeni destekçi bulan Yunanistan ve Güney Kıbrıs’a bir anlamda darbe vuracak. Zira bu ikili, Türkiye-Mısır arasındaki ılımlı hale gelen atmosferi tedirginlikle takip ediyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz