Merkel: “Türkiye ile yakından çalışmak zorundayız.”

Merkel: “Türkiye ile yakından çalışmak zorundayız.”
NotHaber

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Afganistan'daki son durumun ardından düzenlediği basın toplantısında Türkiye ile yakın çalışılması gerektiğini söyledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Afganistan’da yaşanan gelişmeler üzerine bir basın toplantısı düzenledi. Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Merkel, Afganistan’daki durumu son derece acı ve dramatik ir gelişme olarak niteledi. Yaptığı açıklamada, Almanya'nın Afganistan'daki insanlara yerel bazda destek vermekle ilgilendiğinin altını çizdi.

‘’TÜRKİYE İLE YAKINDAN ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ.’’

Merkel, Avrupa'ya mülteci akışını azaltmak için Afgan mültecilere ev sahipliği yapan ülkelere destek sağlanmasının gerektiğini vurguladı. Olası bir sığınmacı dalgasına dikkat çeken Merkel ,Şu anda Afgan vatandaşların ülkeyi terk edip etmemesi Taliban'a bağlı. Türkiye ile yakın olarak çalışmak zorundayız." dedi.

‘’DOMİNO ETKİSİ ‘’

Afganistan'dan askeri birliklerin çekilme kararının ABD tarafından alındığına dikkat çeken  Merkel,bu kararın domino etkisi yaptığını belirtti. Yaşananlardan ders çıkarılması gerektiğini, bu tür görevlerde hedeflerin küçültülebileceğini ifade eden Merkel, ‘’Acı saatler yaşıyoruz, şimdi kurtarmaya konsantre olmalıyız." dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz