Meksikayı hem sel hem de deprem vurdu

Meksikayı hem sel hem de deprem vurdu

Ülkede aşırı yağışlar nedeniyle nehir taştı, covidli hastaların kaldığı hastaneyi su basınca 17 kişi boğularak öldü. Bunun hemen ardından 7 şiddetinde deprem meydana geldi. Tsunami uyarısı yapılsa da bu duyuru kısa sürede kaldırıldı.

Meksika 2 felaketi art arda yaşadı. Geçtiğimiz saatlerde aşırı yağışlar sonrası Hidalgo eyaletindeki Tula kasabası yakınlarındaki nehrin taşmasına neden oldu. Çoğunlukla koronavirüs hastalarının kaldığı hastaneyi su bastı, 17 hasta feci şekilde can verdi. Bu olaydan kısa süre sonra ülkenin güneyinde büyük bir Deprem meydana geldi. Amerika Birleşik Devletleri Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS) depremin büyüklüğünü 7 olarak açıkladı. Deprem nedeniyle tatil beldesi Acapulco'da bir kişi hayatını kaybetti.

YERİN 50 KİLOMETRE ALTINDA OLDU

Amerika Birleşik Devletleri Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS) depremin 7 büyüklüğünde olduğunu, merkez üssünün Guerero eyaletine bağlı Pueblo Madero kenti olduğunu duyursa da, Meksikalı yetkililerin açıklamaları farklı yönde oldu. Ulusal Sismoloji Servisi, merkez üssü, ülkenin güneyindeki Guerrero eyaletine bağlı Acapulco kentinin 14 kilometre güneydoğusunda meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki depremin, yerin 50 kilometre derinliğinde kaydedildiğini açıkladı.

YAKLAŞIK 2 BİN EV SELDEN ZARAR GÖRDÜ

Depremin ardından tsunami uyarısı yapıldı. ABD tsunami uyarı merkezi, depremden sonra bir uyarı yayınlayarak, deprem bölgesine 300 km mesafede tehlikeli dalgaların mümkün olduğunu söyledi. Fakat bu uyarı kısa süre sonra kaldırıldı. Meksika hükümeti ise, Hidalgo eyaletindeki Tula kasabasındaki devlet hastanesindeki 40'tan fazla hastanın acil servis çalışanları tarafından Salı günü tahliye edildiğini ve ilk değerlendirmede yaklaşık 2 bin evin selden zarar gördüğünü belirtti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz