‘Medeni’ İngiltere ‘Vahşi Batı’ oldu!

‘Medeni’ İngiltere ‘Vahşi Batı’ oldu!

BREXIT nedeniyle tedarik krizi yaşanan ülkede benzin kuyruklarında halk birbirine girdi. “Sıramı çaldı” diye birbirini yumruklayanlar, arabanın önünü bıçakla kesenler ve benzin depolarını delerek arabalardan benzin çalan hırsızlar türedi. İngiliz kamuoyu “Vahşi Batı’ya döndük” yorumunu yaptı!

İngiltere’de Brexit sonrası yaşanan nakliye ve tedarik krizi, gittikçe daha da vahim hale geliyor. Ülkede çoğunlukla Doğu Avrupa kökenli nakliye aracı sürücülerinin sayısının azalması ve üstüne Koronavirüs salgını nedeniyle tedarik zinciri kırılan ülke, market alışverişinden, akaryakıta ciddi bir kıtlıkla karşı karşıya. Marketler ve benzin istasyonları önündeki uzun kuyruklar devam ediyor.

BABALAR VE OĞULLARI...

Akaryakıt istasyonlarının önündeki uzun kuyruklarda şiddetli kavgalar patlak verirken, insanların sosyal medya hesaplarında paylaştıkları görüntüler ise tüm dünyayı şaşkına çevirdi. İngiliz kamuoyunda en çok öne çıkan yorum “Vahşi Batı'ya döndük” oldu. Viral olan bir videoda iki adamın “sıramı çaldı” iddiasıyla birbirini yumrukladığı görüldü. Benzer diğer bir görüntüde ise iki baba ve iki oğulun birbirlerine girdikleri tekmelerin ve yumrukların havada uçuştuğu görülüyor. Bir başka görüntüde de, benzin istasyonunun önünde, elinde bıçak olan bir adam araç içindeki başka bir sürücünün önünü kesti.

VİZE PROJESİ BAŞLAMADI

Yakıt elde etmenin zorluğu nedeniyle hırsızların arabaların depolarını delip benzin çalmaya başladığı haberleri gelmeye başladı. Hükümet acil müdahale planı kapsamında orduyu devreye sokmak için bekliyor. Daha önce çözüm önerisi olarak sunulan geçici vizelerle tır şoförü alma projesi içinse henüz bir çalışma başlatılmadı. Ülkedeki kargaşanın nereye varacağı tüm dünyada merakla izleniyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz