Marlboro'dan şaşırtan açıklama: Yasaklansın!

Marlboro'dan şaşırtan açıklama: Yasaklansın!

Marlboro’nun CEO’su, “Dünyayı sigarasız görebiliyorum.  Ne kadar erken olsa o kadar iyidir” dedi. Sigaraya da 2030 itibarıyla yasaklanacak benzinli araçlar gibi muamele edilmesi gerektiğini ifade etti.

Dünyanın en ölümcül kötü alışkanlıklarından biri olan Sigarayla ilgili çarpıcı bir haber geldi. İngiltere’nin The Sunday Telegraph gazetesinin aktardığına göre, Marlboro marka sigaraları üreten küresel ölçekli Philip Morris şirketinin CEO’su Jacek Olczak, “Dünyayı sigarasız görebildiğini ve bu ne kadar erken gerçekleşirse herkes için o kadar iyi olacağını” söyledi. Olczak “Sigaraya, satışı 2030 itibarıyla yasaklanacak benzinli araçlar gibi muamele edilmesi gerektiğini” ifade etti.

KAFA KARIŞIKLIĞINA MÜDAHALE

Olczak, İngiliz hükümetinin harekete geçmesinin, bazıları hâlâ “alternatiflerin sigaradan daha kötü” olduğunu düşünen sigara tiryakilerinin şu anda hissettiği kafa karışıklığının sona ermesini sağlayabileceğini ifade etti. CEO, “Tüketiciler için ilk seçenek sigarayı bırakmak olmalı. Ama bırakmıyorlarsa, ikinci en iyi seçenek daha iyi alternatiflere geçmelerini sağlamak” diyerek hedefini dile getirdi. Şirketin firmalarından Philip Morris'in Birleşik Krallık’ta geleneksel sigara satışını bırakıp bırakmayacağı sorulduğunda Olczak, “Kesinlikle” yanıtını verdi.

İKİYÜZLÜLÜKLE SUÇLANMIŞTI

Buna rağmen şirket, astım için astım spreyi üreten Britanyalı ilaç firması Vectura'yı devralmak için 1 milyar sterlinlik (yaklaşık 12 milyar TL) teklif sunmasının ardından onu ikiyüzlülükle suçlayan sigara karşıtlarınca eleştiri yağmuruna tutulmuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz