Macron’un tercihi Erdoğan oldu!

Macron’un tercihi Erdoğan oldu!

Fransa Cumhurbaşkanı, NATO zirvesi ile ilgili yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte çekilen fotoğrafı tercih etti. Türkiye ile ilişkilerin önemine dikkat çekti.

 

Nato Zirvesi 14 Haziran’da Brüksel’de gerçekleştirilse de, yankıları hala sürüyor. Zirveye damga vuran isimlerden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın organizasyon boyunca attığı adımlar ve kimlerle görüştüğü Avrupa medyasında gündem oldu. Çok konuşulan detaylardan biri de, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un NATO konulu yaptığı tek Twitter paylaşımında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte fotoğrafını tercih etmesiydi.

HEM POZİTİF HEM DE NEGATİF

Macron, “NATO zirvesi öncesi Başkan Erdoğan ile açıklık ve saygı çerçevesinde görüş alış verişi yaptık” paylaşımını yaptı. Ayrıca Macron, Türkiye’de tutuklu bulunan Fransız vatandaşı Fabien Azoulay’ın Fransa’ya naklinin hızlandırılması için Erdoğan’dan talepte de bulundu. Macron’un NATO paylaşımında Türkiye’yi tercih etmesi ses getirse de, olumsuz tepkiler de az değildi. Türkiye ile gergin ilişkilerin düzelmesine ilişkin adımlar atılmasını pozitif karşılayanların yanı sıra, “Diktatör ile aranızı iyi tutmaya çalıştırıyorsunuz” eleştirileri de Macron’a yapıldı.

YUNAN MEDYASI DA İLGİLİYDİ

En büyük müttefiklerinden olarak Fransa’yı gören Yunanistan medyasında da bu duruma yer verildi. Hem ana akım medyada hem de tamamen Türk karşıtı organlarda yapılan yorumlarda, Macron’un Türkiye ile iplerin tamamen kopmasından korktuğu, bu nedenle Erdoğan paylaşmını tercih ettiği şeklinde eleştirilere yer verildi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz