Macron’a şimdi de yumurtalı saldırı!

Macron’a şimdi de yumurtalı saldırı!

Hitler afişleri ve tokatlamaya çalışan protestocularla başı dertte olan Fransa Cumhurbaşkanı’na bu sefer de Lyon’da yumurta atıldı. Eylem sırasında “Yaşasın devrim” diye bağıran saldırgan tutuklandı. Macron “Onu görmeye gideceğim” diye konuştu.

Fransa’da hakkında hakaret davaları ve saldırı girişimleri bitmeyen Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülke gündeminden düşmüyor. Cumhurbaşkanı Macron, şimdi de Lyon kentinde bir fuar ziyaretinde yumurtalı saldırıya uğradı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Lyon'da otelcilik ve restoran sektörüne yönelik uluslararası fuarı ziyaret eden Macron'a, etrafında korumalar ve fuar katılımcılarının olduğu sırada yumurta fırlatıldı. Yumurtayı fırlatan kişi eylem sırasında "Yaşasın devrim" ifadesini kullandı. Şüpheli hızlıca güvenlik ekiplerince gözaltına alındı.

ONU GÖRMEYE GİDECEĞİM!’

Saldırı sonrası konuşan Macron, “Bana söyleyeceği bir şey varsa gelsin. Onu daha sonra görmeye gideceğim” ifadelerini kullandı. Macron, 8 Haziran'da Tain-l'Hermitage kentinde Turizm otelcilik lisesini ziyareti sonrasında bariyerlerin arkasında kendisini bekleyen kalabalığa tokalaşmak için yaklaşmıştı. Kalabalıktan bir kişi bir eliyle kolunu tuttuğu Macron’a diğer eliyle tokat atmıştı. Emmanuel Macron'un 1 Mart 2017'de cumhurbaşkanı adaylığı döneminde de Paris Uluslararası Tarım Fuarı'nda başına bir yumurta fırlatılmıştı.

10 BİN EURO CEZA YEMİŞTİ

Bir Fransız vatandaş, 19 Temmuz'da Toulon kentinde reklam panolarına Cumhurbaşkanı Macron'un Hitler'e benzetildiği ve üzerinde "İtaat et, aşı ol!" sloganının yer aldığı afişler asmıştı. Söz konusu afişleri asan 62 yaşındaki Michel-Ange Flori'ye 18 Eylül’de açıklanan dava sonucunda “bariz şekilde zarar verme arzusu” suçlamasıyla 10 bin euro para cezası kesilmişti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz