Macron yine Türkiye'yi hedef aldı

Macron yine Türkiye'yi hedef aldı
NotHaber

Fransa Cumhurbaşkanı, Ankara’yı işte bu sözlerle hedef aldı. Libya’daki istikrarsızlıktan Türkiye’yi sorumlu tuttu.

Avrupa’da Türkiye karşıtlığı alanında en önde gelen liderlerden olan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yine Ankara’yı hedef aldı. Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe ile görüşen Emmanuel Macron, “Libyalılar kendileri talep ettiği için dış müdahaleyi durdurmalıyız” dedi. Macron, Türkiye'nin ve Rusya'nın “yabancı paralı askerlerinin” Libya'yı terk etmesi gerektiğini öne sürerek Libyalılar ve uluslararası ortaklarıyla iş birliği içinde bu ülkenin istikrarını güçlendireceklerini iddia etti.

KENDİSİYLE ÇELİŞEN FRANSA

Libya’daki iç savaşta başından itibaren darbeci general Hafter kanadını destekleyen Fransa, Ulusal Mutbakat Hükümeti’nin başarısız olması için büyük destek vermişti. Tüm bu süreçlerin ardınan Libya’da dış güçlerin bulunmaması gerektiğini öne sürmesi büyük çelişkiyi gözler önüne serdi.

MUTABAKATA KARŞI ÇIKIYOR

Fransa, Türkiye ile Libya arasında 2019 yılında imzalanan, iki ülkenin Doğu Akdeniz’deki deniz sınırlarını belirleyen mutabakat da Yunanistan ile birlikte en çok karşı çıkan ülkelerin başında geliyor. Fransa’ya göre söz konusu mutabakat “yasadışı ve uluslararası hukuka aykırı.”

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz