Lübnan’da kriz derinleşiyor

Lübnan’da kriz derinleşiyor
NotHaber

İki yıldır ekonomik krizle boğuşan ülkede düzenlenen gösterilerde sokaklar ateşe verildi. Elektrik, su ve yakıt gibi temel hizmetlerde yaşanan sorunlar gerekçesiyle çöp konteynırları yakıldı.

Lübnan’daki siyasi kriz dinmek bilmiyor. Ülkenin kuzey ve güney bölgelerinde düzenlenen gösterilerde Ekonomik Kriz ve kötüleşen yaşam koşulları protesto edildi. Eylemciler, araç lastikleri ve atık yakarak birçok yolu trafiğe kapattı. Yaklaşık iki yıldır büyük bir ekonomik kriz yaşanan Lübnan'da vatandaşlar, kötüleşen yaşam şartlarını, ekonomik koşulları, akaryakıt sıkıntısını protesto için sokaklara çıktı.

YOLLAR GEÇİŞLERE KAPATILDI

Ülkenin kuzey bölgelerinde düzenlenen gösterilerde gençler, Trablus'la Beyrut'u bağlayan otoyol başta olmak üzere pek çok ana caddeyi kum ve taş kullanarak trafiğe kapattı. Akkar ilçesinde, Suriye sınırına bağlanan uluslararası El-Minya yolu da eylemciler tarafından geçişlere kapatıldı.

TERÖR TURİZMİ BİTİRMİŞTİ

Lübnan resmi ajansı NNA'nın haberine göre ülkenin güneyindeki Sayda ilinde ise göstericiler ilaç sıkıntısının yanı sıra elektrik, su ve yakıt gibi temel hizmetlerde yaşanan sorunları protesto için çöp konteynırlarını ateşe verdi; elektrik şirketi önündeki yol bir süreliğine geçişlere kapatıldı. Ülkenin turizm merkezi Beyrut’ta geçtiğimiz yıl gerçekleşen terör olayları nedeniyle şehrin büyük bölümü yerle bir olmuş, en önemli gelir kalemlerinden turizm durma noktasına gelmişti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz