Lübnan’da banka baskını şube kapatmayla sonuçlandı

Lübnan’da banka baskını şube kapatmayla sonuçlandı
NotHaber

İsviçre Bankası’nın Beyrut’taki genel merkezi 100 kişi tarafından basılıp kapalı hesaplara girilmeye çalışıldı. Olayı protesto eden Lübnan Bankalar Birliği, bütün banka şubeleri bir gün süreyle kapattı.

Son yıllarda dünyada görülen en derin Ekonomik Krizlerden birini yaşayan Lübnan’da protestolar dinmek bilmiyor. Geçtiğimiz haftaki protestoların ardından Bankalar, hafta başında İsviçre Bankası’na yapılan baskını protesto etmek için şubelerini dün bir günlüğüne kapattı.

TÜRKİYE’YE AKTARMAYA ÇALIŞTILAR

İsviçre Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre, Pazartesi akşamı bankanın Beyrut'taki genel merkez binasını basan yaklaşık 100 kişi, kapalı hesaplara girmeye ve buralardan Türkiye'deki hesaplara para aktarmaya çalıştı. Çıkan olaylarda üç banka çalışanı yaranladı. Lübnan Bankalar Birliği bunun “utanç verici bir saldırı” olduğunu söyleyerek bütün banka şubelerinin Salı günü dayanışma amacıyla kapatıldığını bildirdi.

PARASI YÜZDE 90 DEĞER KAYBETTİ

Lübnan Lirası (LBP) 2019 yılından bu yana ABD doları karşısında yüzde 90 değer kaybetti ve ülkede enflasyon görülmemiş düzeylere çıkarak, ücretleri anlamsız hale getirdi. Gıda fiyatları da bu sürede üç katına çıktı.

Geçtiğimiz yıl Beyrut’ta yaşanan terör saldırısının ülkenin en büyük gelir kalemlerinen turizmi bitirme noktasına getirmesi, krizi çok daha vahim bir boyuta getirdi. Ülkede beyin göçü de çok ciddi noktalara ulaşırken, bu sorunun en yaygın görüldüğü alan ise sağlık sektörü.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz