Lübnan krizden krize koşuyor!

Lübnan krizden krize koşuyor!
NotHaber

Ülkede pandemi nedeniyle sokağa çıkma yasağı 8 Şubat'a uzatıldı. Ekonomik sıkıntılar derinleşirken ekmeğe de yüzde 20 zam geldi

Lübnan'da işler iyi gitmiyor. Covid-19 salgınında artan vakalar nedeniyle sokağa çıkma yasağı 8 Şubat’a uzatıldı. Bu karar günlerdir alışveriş yapamayan halkı daha da öfkelendirdi. Ülkede restoran, kafe, spor salonları ve alışveriş merkezleri kapalı durumda. Bu durumun halkı derinden etkilediği ülkede halk ancak acil durumlar için izin alıp dışarı çıkabiliyor.

SALDIRI YAZIN GERÇEKLEŞMİŞTİ

4 Ağustos’ta ülkenin Beyrut Limanı’nda yaşanan patlamada en az 190 kişi hayatını kaybetmiş, 6 bin 500'den fazla kişi de yaralanmıştı. Söz konusu terör saldırısı ülkedeki kırılgan ekonomiyi sarsıp Ekonomik Krizi daha da derinleştirirken, ülkedeki işsizlik oranları arttı, turizm gelirleri de büyük oranda düştü.

GEREKÇESİ BUĞDAY ZAMMI

Buğday fiyatlarındaki artış sonucu ekmeğe yüzde 20 zam gelmesi zaten işsizlik ve yoksullukla mücadele eden Lübnanlılar'a son darbe olarak kayda geçti. Öte yandan Krizin derinleşmesi üzerine Lübnan bankaları duruma müdahale etti. Ülkedeki hesaplardan yurtdışına para transferinin yasaklanması kararlaştırıldı.

 

 

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz