Lindsey Graham:  Afganistan’a geri döneceğiz

Lindsey Graham:  Afganistan’a geri döneceğiz

ABD Senatörü Lindsey Graham, verdiği röportajda Amerikan  askerlerinin Afganistan'dan çekilmesi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Graham, ABD birliklerinin yakın gelecekte Afganistan'a geri dönebileceğini söyledi.

ABD ordusunun uygun zemin oluştuğunda yeniden Afganistan’a dönüp dönmeyeceği konusu tüm dünyanın gündeminde iken,  ABD Senatörü Lindsey Graham, verdiği röportajda konuya ilişkin  değerlendirmelerde bulundu.  

"AFGANİSTAN’A DA GERİ DÖNECEĞİZ"

Graham, "ABD'nin  gelecekte yeniden Afganistan'a asker göndereceğini ciddi olarak düşünüyor musunuz?" şeklindeki soruya, ‘’Irak ve Suriye'ye geri döndüğümüz gibi Afganistan'a da geri döneceğiz." yanıtını verdi. Graham buna gerekçe olarak ise terör tehdidinin çok büyük olacağını gösterip, bunu yapmak zorunda kalacaklarını belirtti.

ABD BİR SÜPER GÜÇ DEĞİL İMASI

Öte yandan, İngiliz basını İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace’ın  Afganistan’daki işgali kastederek "Bir şeyi devam ettirmeye hazır olmayan bir süper güç, zaten bir süper güç de değildir" diyerek ABD'yi eleştirdiğini öne sürmüştü. Afganistan’ın iç savaşa sürüklendiğini belirten Wallace, El-kaide gibi örgüterin burada yeniden canlanarak batı için tehdit oluşturmasının kaçınılmaz olduğunu söylemişti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz