Kuzey Kore’de virüs sarsıntısı

Kuzey Kore’de virüs sarsıntısı
NotHaber

Ülkenin lideri Kim Jong-un, koronavirüs önleme tedbirlerine uymayan birkaç üst düzey yetkiliyi görevden aldı. Söz konusu kişilerin sayısı ve azlediktikten sonraki akıbetleri belirsizliğini koruyor.

Dünyanın en dışa kapalı ülkelerinden biri olan Kuzey Kore'den itiraf gibi bir adım geldi. Daha önce ülkede Koronavirüs (Kovid-19) vakası görülmediğini defalarca iddia eden Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un, ülkedeki katı Kovid-19 önleme tedbirlerini uygulamayan birkaç üst düzey yetkiliyi görevden aldı. Kim Jong Un'un “büyük bir kriz” olarak adlandırdığı olayda kimin veya tam olarak kaç yetkilinin sorumlu olduğu belli değil. Görevden alınan yetkililere ne olduğu, idam edilip edilmedikleri de gizemini koruyor.

SAĞLIK SİSTEMİ YETERSİZ

Ancak devlete bağlı Kore Merkezi Haber Ajansı'na (KCNA) göre, iktidardaki Kore İşçi Partisi'nin üst kademelerinin bazı üyeleri koltuklarını kaybetti. Politbüro'nun bunu tartışması ve KCNA'nın bunu haber yapması, “Pyongyang'ın uluslararası yardıma ihtiyacı var” şeklinde yorumlandı. Sağlık sistemi halihazırda yetersiz olan Kuzey Kore'nin KOvid-19 krizi ile başa çıkmakta zorlandığı belirtiliyor.

TÜM TESTLER NEGATİFMİŞ!

Tüm bu gelişmelere rağmen Kuzey Kore hala vakalar ile ilgili herhangi bir açıklama yapmıyor. Pyaongyang yönetimi, Dünya Sağlık Örgütüne (DSÖ) gönderdiği son raporda da ülkede hiç Kovid-19 vakası görülmediği iddiasında bulunmuştu. DSÖ Kuzey Kore Temsilcisi Edwin Salvador, bu rapora göre ülkede salgının başından 1 Nisan'a kadar 23 bin 121 kişinin test edildiği ve tüm sonuçların negatif çıktığını açıklamıştı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz