Kurz gölge adam olarak Avusturya’yı yönetecek

Kurz gölge adam olarak Avusturya’yı yönetecek

Başbakan Kurz’un yolsuzluk suçlamaları nedeniyle istifa etmesinin ardından yerine gelen eski dışişleri bakanı Schallenberg, “Onunla yakın çalışacağım” dedi. Koalisyon ortaklarından Yeşiller bu duruma karşı çıkarak, “Kurz gölge adam olarak ülkeyi yönetecek” çıkışını yaptı.

Avusturya’da siyasi kriz sürüyor. Ülkenin 35 yaşındaki başbakanı Sebastian Kurz, 2016 yılında Avusturya Halk Partisi'nin başına geçmek ve başbakan olmak için, ‘ısmarlama anketler yaptırdığı, Fellner Medya Grubu'na haber desteği için mali kaynak sağladığı’ suçlamaları nedeniyle Cumartesi günü istifa etmişti. Aşırı sağcı Kurz’un yerine, eski Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg yemin ederek göreve başladı.

“AKSİ ABSÜRTLÜK OLUR” DEDİ

Schallenberg, beklemediği bir görevi üstlendiğini ve büyük sorumluluk altında olduğunu ifade etti. Kurz’a yönelik suçlamaların yanlış olduğunu, günün sonunda gerçeklerin ortaya çıkacağını ileri süren Schallenberg, “Son iki genel seçimi kazanmış ve parlamentonun en büyük partisi ÖVP’nin Genel Başkanı Sebastian Kurz ile tabii ki çok yakın çalışacağım. Bunun aksi demokratik açıdan absürt olur” dedi.

SAYGI VE GÜVEN İHTİYACI VURGUSU

Ancak bu durumun ardından ülkede “zihniyet” tartışması patlak verdi. Nitekim yeni başbakan Schallenberg, yolsuzluk suçlamaları nedeniyle görevinden ayrılmış bir isimle çok yakın çalışacağını açıkça dile getirmekten imtina etmedi.  Schallenberg, koalisyon hükümetinin çalışmalarının başarıya ulaşabilmesi için karşılıklı saygı ve güvene ihtiyaç olduğunu ifade etse de koalisyonun ortaklarından olan Yeşiller, “Kurz gölge adam olarak başbakanlığı yürütmeye devam edecek” tepkisi gösterdi. Partinin önde gelen isimleri, “Bu zihniyet değişmediği sürece asla mesafe katedilemez” görüşünde birleşti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz