Kovidli hastaları kobay olarak kullanmışlar!

Kovidli hastaları kobay olarak kullanmışlar!

Brezilya’da ülkenin en büyük sağlık hizmet sağlayıcılarından birinin koronavirüs ölümlerini sakladığı, hastalara etkisiz ilaçlar verdiği, onaylanmamış ilaçları yaşlı hastaların üzerinde denediği iddia edildi. Yoğun bakımdaki hastaların oksijenleri kısılarak ölümlerine de sebep olunduğu öne sürüldü!

600 binden fazla insanın salgın nedeniyle hayatını kaybettiği brezilya büyük bir skandal ile sarsıldı. Ülkedeki en büyük hastane Brezilya'nın en büyük sağlık hizmet sağlayıcılarından biri olan Prevent Senior hastane zincirinin koronavirüs ölümlerini sakladığı, hastalara etkisiz ilaçlar verdiği ve onaylanmamış ilaçları yaşlıların üzerinde denediği iddia edildi. Hastane; koronavirüs ölümlerini örtbas etmek, doktorlara etkisiz tedaviler yazmaları için baskı yapmak ve kanıtlanmamış ilaçları yaşlı hastalar üzerinde test etmekle suçlandı.

DOKTORLAR AÇIĞA ÇIKARDI

Yarım milyondan fazla üyesi olan hastaneler zincirinden bir grup doktor korkunç iddiaları içeren 10 bin sayfalık bir dosyayı müfettişlere teslim etti. Dosyada, yaşlı hastaların tam rızaları olmaksızın kanıtlanmamış Kovid “tedavilerinin” test edilmesi için “insan kobayları” olarak kullanıldığına dair iddialar yer alıyordu. Kıdemli doktorlar, hastalara "Covid kiti" olarak adlandırılan etkisiz ilaçlardan oluşan bir kokteyl vermeleri için baskı yaptı. Etkisiz Covid Kiti ilaçlarının hastalığa karşı etkili olduğunu göstermek için koronavirüs ölümleri gizlendi.

HASTANE İDDİALARI REDDETTİ

En kan dondurucu iddia ise; hastanenin kıdemli doktorlarının 10 veya 14 günden fazla yoğun bakımda olan ağır hastaların oksijen tedarikini azaltmak için talimat alması. Doktorların avukatı, kıdemli doktorların “Ölümler yatakları boşaltır” dediğini öne sürdü. Hastane zinciri yaptığı açıklama ile iddiaları reddederken her zaman yasal ve etik kurallara dikkat edildiğini ve ölümlerin hiçbir zaman gizlendiğini iddia etti. Bir grup protestocu Sao Paulo önündeki hastanenin genel merkezinde gösteri düzenledi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz