Koronaya karşı formül bulundu: Hastalığı geçirip iki doz aşı olmak!

Koronaya karşı formül bulundu: Hastalığı geçirip iki doz aşı olmak!

Yapılan bir araştırmaya göre, koronavirüs geçirdikten sonra iki doz BioNTech ya da Moderna’nın mRNA aşılarından birini olan kişilerin ‘süper insan bağışıklığı’ kazandığı öne sürüldü.

ABD’nin New York şehrinde bulunan Rockefeller Üniversitesi’nden bir grup araştırmacı, Koronavirüse karşı bağışıklıkla ilgili bir araştırma gerçekleştirdi.

SÜPER BAĞIŞIKLIK

Çalışmada, Covid-19'a yakalanan ve her iki doz aşıyı olan kişilerin “süper bağışıklık” geliştirebildiği tespit edildi. Araştırmaya göre, bu tür kişilerin antikorları, Delta ve Beta dahil olmak üzere bilinen 6 koronavirüs varyantını nötralize edebiliyor. Bilim insanları, mRNA aşılarından birini olan bazı kişilerin kazandığı bağışıklığı ‘süper insan bağışıklığı’ ya da ‘hibrit bağışıklık’ olarak tanımladı.

Rockefeller Üniversitesi'nden virolog Theodora Hatziioannou da "Bu olağanüstü bağışıklığa sahip olanlar aynı zamanda virüsle savaşmak için en iyi durumda olanlardır" ifadelerini kullandı.

OLASI VARYANTLARA KARŞI DA ETKİLİ

Çalışmada söz konusu kişilerin bağışıklığını inceleyen ekipten Viroloji uzmanı Theodora Hatziioannou, “Bu insanların virüsle savaşmak için en iyi durumdaki kişiler olduğunu düşünüyorum. Bu kişilerdeki antikorlar, 20 yıl önce ortay çıkan ve şimdiki virüsten oldukça farklı olan Sars-CoV-1’le dahi savaşabilir” dedi.

Hatziioannou, süper insan bağışıklığı olan kişilerin, mevcut varyantların dışında henüz ortaya çıkmamış varyantlara karşı da bağışıklığa sahip olabileceğini belirtti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz