Koronavirüs gidiyor grip salgını geliyor!

Koronavirüs gidiyor grip salgını geliyor!
NotHaber

İngiltere’de hükümetin sağlık danışmanı Profesör Harnden, “Pandemi kaynaklı kapanmalar nedeniyle bağışıklığımız azaldı. Önümüzdeki kış grip salgını çok kişiyi öldürebilir” diye uyardı!

2019'un son günlerinde hayatımıza giren ve 4 milyona yakın insanın hayatına mal olan Koronavirüs ile mücadele sürüyor. Pandemiye karşı pek çok aşı geliştirmiş ve milyarlarca insanı aşılamış olmamıza rağmen pandemi henüz sona ermedi. Dünya henüz Kovid-19'u yenememişken İngiltere'den oldukça dikkat çekici bir uyarı geldi.

VİRÜS MUTLAKA GERİ GELİYOR

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, hükümete danışmanlık yapan Profesör Anthony Harnden Grip salgını uyarısında bulundu. Önümüzdeki kışı işaret eden bilim insanı, gribin Kovid-19'dan daha ölümcül sonuçlara neden olabileceğinin altını çizdi. Sokağa çıkma yasağı ve sosyal mesafe gibi önlemler sayesinde solunum yoluyla buluşan virüslerin yayılmasının engellendiğini belirten Harnden, “Grip virüsü çok düşük sayılarda dolaşıma girdiğinde popülasyonda bağışıklık düşer ve ilerleyen dönemde virüs geri gelir. Yani, grip bu kış gerçekten çok önemli olabilir” uyarısında bulundu.

ÜÇÜNCÜ DOZ AŞI PLANI YOLDA

BBC Radio 4'ün Today programına verdiği demeçte Harnden, hükümete vereceği tavsiyeyle ilgili olarak “Gribin bu kış potansiyel olarak Kovid-19'dan daha büyük bir sorun olabileceğini vurgulayacağım” ifadelerini kullandı. Öte yandan İngiltere üçüncü doz Kovid-19 aşısı planını hazırlıyor. Sağlık Bakanı bunun için farklı aşıların karıştırılarak kullanıldığı deneylerin sonuçlarını beklediklerini de ekledi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz