Komşu’da pandemi karşıtı protesto!

Komşu’da pandemi karşıtı protesto!
NotHaber

Koronavirüs salgını nedeniyle hükümetin aldığı önlemler ve aşı politikaları, Yunanistan’ın büyük şehirlerinde protesto edildi. Pandeminin var olmadığını savunan eylemciler, “Özgürlüğümüzü elimizden alamazsınız” diye bağırdı

Yunanistan’da hükümetin aşı politikası ve koronavirüs önlemleri protesto edildi. Başkent Atina başta olmak üzere Selanik, Patra ve Girit’de düzenlenen gösterilere onbinlerce kişi katıldı. Kilise’ye yakın kesim başta olmak üzere, sağ görüşlülerin çoğunluğu oluşturduğu göstericiler, Yunan bayrakları açarak “Özgürlüğümüzü elimizden alamazsınız” diye sloganlar attı. Osmanlı Devleti’ne isyanın başladığı 1821 yılında kullanılan bayrakları omuzlayan protestocular olduğu da görüldü.

PAPAZ ZORLA YAYINA GİRDİ

En dikkat çekici anlardan biri de, ülkenin ana akım televizyon kanallarından SKAİ muhabirinin yayınına giren papaz oldu. Muhabirinin canlı yayınına müdahale eden Papaz “Salgın yalanlarınızı kabul etmiyoruz ve etmeyeceğiz. Vatan, din ve millet adına buradayız” diye bağırarak pandeminin bir yalandan ibaret olduğunu öne sürdü. Söz konusu görüntü kısa sürede Yunan sosyal medyasında gündem olurken, “Ortaçağ’dan kesitler” ve “Taliban’ın Hıristiyan kardeşlerine örnekler” gibi yorumlar yapıldı.

MAKEDONYA SLOGANLARI ATILDI

Pandemi karşıtı eylemlere katılanların “Makedonya Yunan’dır” sloganları attıkları da görüldü. 2018 yılında yapılan anlaşmayla Yunanistan, Kuzey Makedonya ismini kabul etmiş ve bu küçük Balkan ülkesinin Avrupa Birliği gibi uluslararası oluşumlara katılımı yönündeki vetolarını kaldırmıştı. Makedonya isminin tarihsel olarak Yunan olduğunu öne süren milliyetçiler, bu isimde bir ülkenin var olamayacağını savunuyordu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz